Un blog despre chestii...

Salut si bine ai venit pe blogul despre chestii ! Pe acest blog gasesti tutoriale php/mysql, tutoriale html/css, articole despre blog, template-uri html gratuite create de mine, template-uri psd, icons, diverse tutoriale pentru platforma blogger.com, scripturi php gratuite, diverse din ramura web.

(O lectie php pe zi) Simboluri + Expresii

Niciun comentariu
Lectii php gratuite - Simboluri si expresii PHP

Simbolurile PHP

Cele mai mici constructii pe care le poate "intelege" pharser-ul" PHP sunt simbolurile (tokens). Acestea pot fi numere (0.232), siruri ("carte") variabile ($carti), constante (true) si cuvinte cheie (if, for). Simbolurile sunt separate unele de altele prin spatii albe si prin unele caractere speciale, asa cum sunt parantezele si acoladele.

Expresii PHP

Aproape tot cea ce se scrie in PHP reprezinta expresii. In acest sens se spune ca PHP este un limbaj orientat pe expresii. O expresie este orice combinatie de simboluri care are o valoare. Cele mai simple expresii sunt constantele si variabilele. Cand se scrie $x=20, se atribuie variabilei $x valoarea '20'. In acest caz '20', are valoarea 20 adica '20' este o expresie avand valoarea '20' ( in acest caz '20' este o constanta intreaga ).

Expresiile simple pot fi combinate pentru a obtine expresii complexe, utilizand operatori (3*(2+5)) sau transferandu-le ca argumente unor functii ex pow(3,4). Alte expresii des utilizate sunt cele de comparatie, de pre- (++$x) si post- incrementare ($x++) si functiile (acestea din urma constituie expresii ale caror valori sunt egale cu cele intoarse).

IMPORTANT !

De fiecare data cand interpretorul PHP intalneste o expresie, ea va fi evaluata imediat, ceea ce inseamna ca acesta va calcula valorile celor mai mici elemente ale expresiei si, ulterior, le va combina prin intermediul operatorilor si functiilor, obtinand - in final - o valoare.

Salutare ! Daca ti-a placut acest articol click pe unul din butoanele de mai jos si da-i share in reteaua ta de socializare. De asemenea poti lasa si un comentariu cu privire la acest articol. Multumesc !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu