Un blog despre chestii...

Salut si bine ai venit pe blogul despre chestii ! Pe acest blog gasesti tutoriale php/mysql, tutoriale html/css, articole despre blog, template-uri html gratuite create de mine, template-uri psd, icons, diverse tutoriale pentru platforma blogger.com, scripturi php gratuite, diverse din ramura web.

(O lectie php pe zi) Vocabular

Niciun comentariu
Lectii php gratuite - Vocabularul limbajului de programare PHP

Sintaxa, unui limbaj (inclusiv php) reprezinta totalitatea regulilor de scriere a programelor astfel incat acestea sa fie acceptate de catre analizorul sintactic, referindu-se la: vocabularul utilizat; simbolurile, expresiile si instructiunile folosite; modalitatile utilizate pentru definirea functiilor si claselor.

Vocabular
Limbajul PHP foloseste un vocabular format din caracterele utilizate, identificatori si separatori.
Caracterele utilizate alcatuiesc setul de caractere al limbajului, acestea incluzand:
  • literele majuscule si minuscule ale alfabetului (a-z, A-Z);
  • cifrele corespunzatoare sistemului de numeratie zecimal (0-9);
  • caractere speciale: !, @, #, $, &, *, (, ), -. _, :, ", ', {, }, [, ] si spatiu.
Identificatorii  reprezinta modalitati de denumire a datelor, functiilor, claselor, cuvintelor-cheie etc, fiind formati din urmatoarele caractere: cifre, litere si caracterul special liniuta de subliniere (underscore _). Un identificator va incepe intotdeaua cu o litera sau o liniuta de subliniere.

Separatorii delimiteaza intre ei identificatorii si pot fi spatiul (blank), caracterul punct si virgula (;) si virgula (,).

Salutare ! Daca ti-a placut acest articol click pe unul din butoanele de mai jos si da-i share in reteaua ta de socializare. De asemenea poti lasa si un comentariu cu privire la acest articol. Multumesc !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu