Un blog despre chestii...

Salut si bine ai venit pe blogul despre chestii ! Pe acest blog gasesti tutoriale php/mysql, tutoriale html/css, articole despre blog, template-uri html gratuite create de mine, template-uri psd, icons, diverse tutoriale pentru platforma blogger.com, scripturi php gratuite, diverse din ramura web.

(Lectii php gratuite) - Atribute specifice elementului form

Niciun comentariu

Atribute specifice elementului form

Pe langa atributele comune elementelor XHTML, elementul form are o serie de atribute specifice, o parte din ele fiind prezentate in continuare.

  • action ="URL";
  • method="GET|POST";
  • enctype="application/x-www-form-urlencoded" | multipart/form-data";
  • onreset: handlerul  evenimentului reset, declansat atunci cand formularul este resetat, adica valorile campurilor sale sunt restabilite la cele initiale;
  • onsubmit: handlerul  evenimentului submit, declansat atunci cand continutul formularului este trimis pentru procesare scriptului al carui URL este reprezentat de valoarea atributului action.
Atributul action are ca valoare URL-ul fisierului, localizat pe (un) server, care contine scriptul de prelucrare a datelor continute in formular.

Atributul method indica metoda HTTP prin care datele continute in campurile formularului vor fi trimise scriptului de prelucrare. Cele doua metode utilizate pentru trimiterea datelor catre server (precizate ca valori ale atributului action) sunt get (metoda implicita) si post, ambele fiind case-insensitive.

Atributul enctype precizeaza tipul de codificare aplicat continutului formularului, pentru a obtine setul de date,  acesta din urma fiind trimis serverului. Setul de date al formularului   este o secventa de perechi,  fiecare fiind alcatuita din numele unui camp al formularului si din datele continute de acesta (astfel de perechi se definesc numai pentru campurile care au precizat atributul name). Valoarea implicita a atributului enctype este application/x-www-form-urlencoded (in acest caz, atributul nu mai trebuie utilizat).  Valoarea multipart/form-data trebuie folosita in combinatie cu un camp input avand type="file" (in cazul incarcarii pe server a unui fisier-upload) si numai cu metoda post.

Salutare ! Daca ti-a placut acest articol click pe unul din butoanele de mai jos si da-i share in reteaua ta de socializare. De asemenea poti lasa si un comentariu cu privire la acest articol. Multumesc !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu