Un blog despre chestii...

Salut si bine ai venit pe blogul despre chestii ! Pe acest blog gasesti tutoriale php/mysql, tutoriale html/css, articole despre blog, template-uri html gratuite create de mine, template-uri psd, icons, diverse tutoriale pentru platforma blogger.com, scripturi php gratuite, diverse din ramura web.

(Lectii php gratuite) - Generarea dinamica a continutului

Niciun comentariu
PHP ofera posibilitatea generarii dinamice a continutului afisat in browserul utilizatorilor, prin intermediul unor instructiuni si functii. Alaturi de XHTML, pot fi generate atat formate textuale (XHTML), dar si formate avand alta natura (cele grafice).

ATENTIE !
In cazul celor mai multe formate, inainte de a se trimite browserului continutul generat dinamic, este necesar sa se trimita explicit acestuia, prin intermediul functiei PHP header ( ), un antet Content-Type cu o valoare corespunzatoare formatului.


Generarea formatelor textuale

Dupa cum s-a putut constata deja, formatele textuale sunt generate prin intermediul instructiunilor echo (numita si intructiune de reflectare) si print. Acestea pot fi utilizate si ca functii (echo ( ) si print ( ) ).
Cea mai simpla modalitate de folosire a instructiunii echo consta in afisarea unui sir de caractere, ca in urmatoarele exemple:


<?php
echo "PHP este cel mai usor limbaj de programare.";
echo ("PHP este cel mai usor limbaj de programare.");

// Pot fi utilizate argumente multiple, separate prin virgula, dar numai in varianta in care echo se foloseste ca instructiune

echo "PHP este", " cel mai usor ", "limbaj de programare";

?>

Scrie si tu exemplul de mai sus intr-un fisier nou (ex: generarea-dinamica.php) apoi testeaza-l in browserul tau.

In lectiile viitoare vom vorbi despre generarea formatului XHTML, generarea formatului XML si generarea formatelor grafice.

Salutare ! Daca ti-a placut acest articol click pe unul din butoanele de mai jos si da-i share in reteaua ta de socializare. De asemenea poti lasa si un comentariu cu privire la acest articol. Multumesc !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu