Un blog despre chestii...

Salut si bine ai venit pe blogul despre chestii ! Pe acest blog gasesti tutoriale php/mysql, tutoriale html/css, articole despre blog, template-uri html gratuite create de mine, template-uri psd, icons, diverse tutoriale pentru platforma blogger.com, scripturi php gratuite, diverse din ramura web.

Lectii php gratuite – Generarea formatului XHTML

Niciun comentariu


Prin intermediul instructiunii echo poate fi generat dinamic oricare marcaj/secventa XHTML. In scopul mentionat, aceasta va fi inclusa intre (ghilimele simple sau duble), ca in exemplul urmator:
<?php
 echo "

Lectii php

"; ?>

Folosind echo sau print, pot fi afisate in browser valorile unsor variabile, impreuna cu date de tip sir de caractere sau marcaje (X)HTML, ca in exemplul urmator:
<?php
 $temp = 400;
 echo "Temperatura corpului uman este de $temp K.;
// In browser se va afisa  "Temperatura corpului este de 400 K.
?>

Atentie ! Argumentul primei instructiuni echo trebuie inclus obligatoriu intre ghilimele duble , deoarece in acest caz PHP evalueaza variabila $temp la valoarea sa (400). Daca s-ar fi folosit ghilimelele simple, PHP nu ar fi realizat evaluarea, si in consecinta browserul va fi afisat sirul “$temp”.

Instructiunea print este similara cu echo , existand totusi urmatoarele diferente:
  • echo accepta argumente multiple, iar print accepta un singur argument;

  • echo nu intoarce nici o valoare, iar print intoarce valoarea 1, daca afisarea a avut loc si 0 , in caz contrar. Aceasta permita ca, spre deosebire de echo, instructiunea print sa fie utilizata in expresii complexe;

Salutare ! Daca ti-a placut acest articol click pe unul din butoanele de mai jos si da-i share in reteaua ta de socializare. De asemenea poti lasa si un comentariu cu privire la acest articol. Multumesc !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu